"Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems"

29 Ocak 2020 Çarşamba

Belediyemiz, kültür sanat etkinlikleri kapsamında faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. “Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems” adlı tiyatro oyunu Çorumluların gönlünü mest etti.

Ünlü yazar Sinan Yağmur’un kaleme aldığı oyun Devlet Tiyatro Salonunda sahnelendi. Çorumlu sanat severlerin yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyunu, katılımcılardan büyük beğeni topladı. Mevlana’nın Şems hasreti sonrası gelen vuslat sahnesinde ise seyirciler göz yaşlarına hakim olamadı.

Oyunu, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın da izleyenler arasında idi. Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems tiyatro oyununun kültürel değerlerimizi yansıtması açısından önemli bir eser olduğunu söyleyen Vali Mustafa Çiftçi, oyuncuları ve Sinan Yağmur’u tebrik etti.

Başkan Aşgın da yaptığı konuşmada önemli olanın aşkın yolundan gitmek olduğunu belirterek “Konusu ve verdiği mesajlar itibariyle anlamlı bir oyun izledik. Aşkın merkezi Konya’dan aşkın diğer merkezi olan Çorum’a hoş sefa geldiniz. Değerli yazarımız Sinan Yağmur ve oyunu sahneye taşıyan tüm oyuncu kadrosunu tebrik ediyor, tüm emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi. Aşgın, Çorum Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam edeceğinin de altını çizdi.

Oyunun yazarı Sinan Yağmur da Çorum’u çok sevdiğini ve daha önce 8 kez geldiğini ifade ederek “Bu kadar büyük bir ilgiyle karşılanacağımızı inanın düşünmemiştim. Ayakta izlemek zorunda kalanlar oldu, bu ilgi alaka bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.

Foto Galeri