31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

ASKERİ GAZİNO, NİKAH SARAYI OLUYOR

21 Eylül 2012 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yunus Emre Parkı`nda bulunan Askeri Gazino`yu inceleyerek gazinonun yıkılacağını ve yerine Nikah Sarayı yapılacağını söyledi.

Başkan Külcü, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç`ın da katıldığı incelemelerde gazinonun Eylül ayı sonuna kadar taşınacağını belirterek “1980 yılından bu yana Askeri Gazino olarak kullanılan alan Genelkurmay Başkanlığı`nın başlattığı çalışmalar doğrultusunda kapatılıyor.

Bizim de işbaşına gelmeden önce nikah sarayı projesi sözümüz vardı. Hakan Bey ve Ankara`nın onayı ile gazinonun kapatılması kararı çıktı. Biz de yıkımını gerçekleştireceğiz. Kentsel yenileme anlamında nikah salonu projemiz var. Proje onaylandı. İhale süreci başlatıldı. Yıkımdan bir yıl sonra yeni nikah sarayı hizmete girecek. Devir işlemlerinde destek veren Hakan Bey ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”; dedi.