Asım'ın Nesli ile Safahat buluştu

14 Mart 2017 Salı

Usta oyuncu Ahmet Yenilmez’in, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu aldığı “Safahat; Mehmet Akif Dönüyor Ya Siz Neredesiniz` adlı tek kişilik oyunu, dün Çorum`da sergilendi.

Çorum Belediyesi tarafından Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve Devlet Tiyatro Müdürü Osman Yüzgenç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akif’i anlatan ilk ve tek tiyatro oyunu

Mehmet Akif Ersoy`u anlatan ilk ve tek tiyatro oyunu olma özelliğini taşıyan aynı zamanda 81 ilde sahnelenerek bir ilke de imza atan ‘Safahat: Mehmet Akif Dönüyor’ isimli oyununda Ahmet Yenilmez, Milli Şairin hayatından kesitler sundu. Mehmet Akif’in kendinden sonraki nesle bıraktığı emanetine gösterilen duyarsızlığın işlendiği oyunda, izleyiciye “Eğer Akif yaşasaydı bu halimize ne derdi?” sorusuna cevap arandı. Akif`in edebî kimliği, örnek kişiliği ve ahlakî değerlere bağlılığının vurgulandığı oyunda, şairin sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü anlatan sahneler izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Tek perdelik oyunda Ahmet Yenilmez, izleyenleri kimi zaman hüzünlendirdi, kimi zamanda Akif’in nükteleri ile gülümsetti.

Video çekerek Cumhurbaşkanına çağrıda bulundular

İstanbul Beyoğlu`ndaki İstiklal Caddesi`nde bulunan Mısır Apartmanı`nda Mehmet Akif Ersoy`un son nefesini verdiği dairenin “Mehmet Akif Ersoy Müzesi”; haline getirilmesi için kampanya başlattıklarını belirten Yenilmez, seyircileriyle birlikte video çekti. Çekilen bu video da seyircilerin kendi söylediklerini tekrar etmesini isteyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a Mehmet Akif Ersoy`un vefat ettiği evin müze olması çağrısında bulundu.

Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Yenilmez`e saat kulesi maketi hediye etti.