Aşıklar Tepesi Parkı Ağustos sonuna tamam

30 Temmuz 2013 Salı

Kale Mahallesi Âşıklar Tepesi’nde yapımı devam eden Şehitler Parkı Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensuplarıyla Âşıklar Tepesi Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Park alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, düzenleme çalışmalarının maliyetinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı.

45 bin metrekare alanda gerçekleşen çalışmaların yaklaşık 3 ay önce başladığını hatırlatan Külcü, altyapı düzenlemelerinde son aşamaya gelindiğini vurguladı.

Parkta 3 ayrı noktada oyun grubu, 2 farklı noktada fitness aletleri yer alacağını anlatan Külcü, “Burada yapacağımız yürüyüş parkuru ise 710 metre uzunluğuyla Çorum’un 2. büyük yürüyüş yolu olacak” dedi.

Süs havuzlarının yer alacağı parkta kafeterya ve tuvalet gibi bölümlerin de bulunacağını belirten Külcü, 45 adet kameriyenin de yakında parkta yerini alacağını söyledi.

Külcü, sentetik futbol sahası ve basketbol sahasının da bulunduğu parkın hizmete sunulmasıyla birlikte Kale Mahallesi’nin yeni bir yaşam alanına kavuşacağını ifade etti.

Her mahalleye büyük park

2009 seçimleri sırasında her mahalleye büyük ölçekli bir park sözü verdiklerini, göreve gelir gelmez de çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Külcü, “Mimar Sinan’da Bosna Parkı’nı yeniledik. Dere kenarına ise Mimar Sinan Parkı’nı yapacağız.

Gülabibey Mahallesi’nde Rüstem Eren Parkı’nı genişleterek yeniledik. Ulukavak Mahallesi’nde eski Cezaevi yerine Atıf Hoca Parkı’nı yaptık. Karakeçili Mahallesi’nde hem Valilik önüne park yaptık hem de Kültür Sitesi yerine park yapıyoruz. Buharaevler Mahallesi’nde Feyzullah Kıyıklık Parkı’nı yeniledik. Bahçelievler Mahallesi’ne yönelik olarak Yunus Emre Parkı ve Cumartesi Pazarı yerinde park çalışmaları yaptık. Çepni Mahallesi’nde Hıdırlık Parkı düzenlemesi ve Kent Park projesini hayata geçiriyoruz. Çöplü Mahallesi’nde ise Namazgâh Parkı’nda düzenlemelerimiz devam ediyor.” dedi.

110 Semt Parkı

“Göreve geldiklerinde 103 semt parkı yapımı sözü vermiştik. Yılsonu itibariyle bu alanda da hedefimizi aşarak semt parkı sayısını 110’a çıkaracağız.” diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Buharaevler’e 2, Akkent, Kale ve Mimar Sinan Mahalleleri’ne birer adet olmak üzere toplam 5 adet sentetik çim saha yaptık. Bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Park ve spor tesisi yatırımlarımızın Çorum’a hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.