32°C parçalı bulutlu

32°C parçalı bulutlu

AŞIKLAR MEST ETTİ

11 Temmuz 2011 Pazartesi

31. Çorum Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Aşıklar Şöleni, halkın yoğun ilgisini topladı.

Aşıklar Şöleni`ne Çorum`un yetiştirdiği ünlü halk ozanı Aşık Gülabi, Sürmeli Can, Müslüm Koygun ve Rıfat Kurtoğlu katılırken, aşıkların söylediği türküler vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.
Şöleni Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda vatandaş izledi.

Festivale katılan Romanya Ekibi gösterileri ile başlayan Aşıklar şöleninde Hitit Kültür Merkezi Semah Ekipleri`nin de semah döndüğü etkinlikte daha sonra Müslüm Koygun (Cefai) ve Rıfat Kurtoğlu sahneyi birlikte paylaştı.

Şölende Müslüm Koygun ve Rıfat Kurtoğlu, karşılıklı atışarak etkinliğe renk katarken türkü ustaları birbirinden güzel türkü ve deyişlerle mest ettiler.

Çorumlu Ozan Sürmeli Can ise bağlamasıyla güzel bir sunum yaparken Aşık Gülabi sazı ve sözüyle Çorumlulara türkü ziyafeti verdi.

Türküler Özümüz

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, toplumun gürültü yapanlarla, sanat yapanları birbirinden ayırmasını istedi.
Aşık Mahsuni Şerif Parkı`nda düzenlenen Aşıklar Şöleni`nde bir konuşma yapan Zeki Gül, belediye olarak halkın sevdiği, değer verdiği sanatçılarla halkı buluşturduklarını, gürültü ile sanatı karıştırmamaya özen gösterdiklerini belirterek, “Türküler bizim özümüz, birlik ve beraberliğimiz bozmayalım. Türkülerde söylendiği gibi dost ve kardeşçe yaşayalım”; diye konuştu.

Şölen Sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Aşıklar Şölenine katılan Aşık Gülabi, Sürmeli Can, Müslüm Koygun ve Rıfat Kurtoğlu`na plaket verdi.