Aşık ve Ozanlar için Candan'dan destek istediler

9 Eylül 2014 Salı

İl Genel Meclisi Eğitim ve Kültür Komisyonu üyeleri, aşıklar ve ozanlar hakkında yapacakları çalışma için Belediye Başkanı Yardımcısı Turhan Candan’dan destek istedi.

Aynı zamandaTürkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şube Başkanı olan Candan’ı ziyaret eden komisyon üyeleri Yurdanur Özzehinli, Süleyman Şener ve Ömer Çatalpelit, Çorum Belediyesi’nin kültürel birikiminden faydalanmak istediklerini söyledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’nin Çorumlu bir aşığın kitabını yayınlayarak şehrin aşıklık kültürüne katkı sunduğuna dikkat çeken komisyon üyeleri, aşık ve ozanlar ile ilgili yapacakları çalışmaya Çorum Belediyesi’nin katkı vermesini istedi.

Komisyon üyelerininbu konuda çalışma yapmak istemelerini takdirle karşıladığını söyleyen Candan,aşık ve ozanların Çorum kültürünün en önemli renklerinden biri olduğunu vurguladı. Candan, “Yapılacak inceleme ve araştırmanın ardından güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyorum.”dedi.