31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

AŞEVİ YIKILDI, YERİNE KAVŞAK YAPILACAK

21 Eylül 2012 Cuma

Belediyemiz, Fatih Caddesi, Mavral Sokak ve Üçtutlar Caddesi`nin kesiştiği alanda yapılması düşünülen kavşak çalışması için ilk adımı atarak yaklaşık 30 yıldır Aşevi olarak kullanılan binanın yıkımına başladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Turhan Candan ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte bazı bölgelerde yapılan çalışmaları inceledi. Külcü, ilk olarak yıllardır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ve kimsesiz vatandaşlara yemek dağıtılan Aşevi`nin yıkımından başladı.

Aşevi`nin bulunduğu alanın 80`li yıllarda Belediye`ye ait bir gayrimenkul iken borçlar nedeni ile elden çıkarıldığını söyleyen Külcü, daha sonra takas yolu ile burayı yeniden Belediye`ye kazandırdıklarını ve Aşevi için de Ulumezar girişinde yeni bir yerin düzenlendiğini kaydetti.

Fatih Caddesi, Mavral Sokak ve Üçtutlar Caddesi`nin kesiştiği alanda bir kavşak çalışması yapacaklarını hatırlatan Külcü, Aşevi`nin yıkımının ardından kavşağın kısa sürede tamamlanacağını, Adliye yanındaki parkın yapımında geçici olarak yola konulan malzemelerin de alınması ile birlikte göbek ve etrafına süs havuzu yapacakların belirtti.