ASANSÖRLERE SIKI DENETİM UYGULANIYOR

24 Temmuz 2012 Salı

Belediyemiz, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Çorum Şubesi ile birlikte asansör denetimlerini sıklaştırdı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kanun gereği akredite olmuş kurumların asansör denetimi için yetkilendirildiğini ve bu kapsamda daha önce Makine Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği ile bir anlaşma imzaladıklarını hatırlattı. Külcü, asansör denetimlerinin hem daha kaliteli hem de daha ekonomik olması için bir yıllığına bu görevi Makine Mühendisleri odasına verdiklerini ifade ederek asansörlerin bakım eksikliklerinin ya da teknik hatalarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik denetimlerin periyodik olarak yapıldığını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, asansör bakımlarının insan hayatını ilgilendiren önemli bir konu olduğunun altını çizerek sorumluluk noktasında olan bina yöneticilerini mevzuata uygun hareket etmelerini istedi. Başkan Külcü, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği`nin 10. Maddesi gereği belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tüm asansörlerin can ve mal güvenliği yönünden uygunluğunun tespitinin Çorum Belediyesi`nde olduğunu vurguladı. Külcü, “Bina sorumluları asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile ilk yıllık kontrolünü asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere yaptırmaktan sorumludur.”; dedi.

20.000 Adet Broşür Dağıtılacak

Çorum Belediyesi tarafından asansörlerin periyodik bakımlarının yaptırılması ve vatandaşların asansör kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla 20.000 adet broşür bastırıldı. Bastırılan bu broşürler tüm asansörlü binalara dağıtılarak, vatandaşların asansör konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacak.