ASANSÖRLERE SIKI DENETİM

4 Haziran 2012 Pazartesi

Belediyemiz ve Türkiye Makine Mühendisleri Odası Çorum Şubesi tarafından asansörlerin denetimine ilişkin anlaşma imzalandı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve odra il temsilcisi Yakup Uslu tarafından yapılan imza töreninde, Çorum’daki asansörlerin denetim hakkı Makine Mühendisleri Odası’na verildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kanun gereği akredite olmuş kurumların asansör denetimi için yetkilendirildiğini belirterek, “Bu denetimlerin hem daha kaliteli hem de daha ekonomik olması için bir yıllığına bu görevi Makine Mühendisleri odasına verdik. Sorunları görmezden gelerek çözmek mümkün değildir. Görmezden gelmek yerine var olan sorunları yok edeceğiz” dedi.

Asansörlerin bakım eksikliklerinin ya da teknik hatalarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik uygulanan yeni düzenlemeyle asansör denetimlerinin makine mühendisleri odası tarafından yapılacağını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Sorumluluk noktasında olan bina yöneticilerini mevzuata uygun hareket etmelerini istiyoruz. Kimsenin cezalı duruma düşmesini istemeyiz. Bu konu insan hayatını ilgilendiren önemli bir konudur”; dedi. Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni görevlendirme ile Çorum Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği görevine getirilen Yakup Uslu ile birlikte bir yıllık sözleşmeye imza atan Başkan Külcü, “Sorunları görmezden gelerek çözmek mümkün değildir. Görmezden gelmek yerine yok edeceğiz.” dedi.