AŞAĞI SANAYİ ESNAFI İÇİN SON FIRSAT

28 Ağustos 2012 Salı

Küçük Sanayi Sitesi’nde yeni dükkanlar yapmak için çalışmalara da başladıklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bunu böyle bir esnaf topluluğu arasında ilk kez açıklıyorum. Yaydiğin Yolu olarak tarif ettiğimiz Küçük Sanayi Sitesi’nden Ankara yoluna inen yolun yeni 100, 150 ve 250 metrekareye kadar büyüyen ölçeklerde 400 tane dükkanla ilgili bütün imar çalışmalarımızı yaptık, imar kararlarımız kesinleşti ve şuanda Mili Emlak’tan tahsis, satın alma ve planlama işleri devam ediyor. Bu çalışmamızınsa sanayi ve esnaf kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını Allahtan temenni ediyorum. Burada birden çok şeyi gerçekleştirmiş oluyoruz. Bunlardan birincisi şudur: Sanayi kurulduğu günden beri hep söylenen şu oldu; ‘bizim sanayimiz yolun kenarına yapılmadı. Yolla bağlantılı olmadı. Eğer Ankara yolunun hemen kenarında sanayi dükkanları olsaydı, psikolojik açıdan bir şekilde yolla sanayinin bağlantısı sağlanmış olsaydı bizim sanayimizin iş potansiyeli daha fazla olurdu’. Esnaf kardeşlerimizden gelen talep hep bu olmuştu. Şimdi bu projemizde Ankara yoluyla sanayimizin yolunu fiilen gerçekleştirmiş olacağız. Birincisi bu. İkincisi de; aşağı sanayide esnaflık faaliyetini gerçekleştiren kardeşlerimize burada bir kapı daha açıyoruz. Onlara yine diyeceğiz ki 15 gün 1 ay kooperatifin uygun gördüğü süre neyse gelin öncelik sizin. 100 metrekare mi, 150 metre kare mi, 250 metre kare mi? Hangisinden istiyorsan gel sana Küçük Sanayi Sitesi’nde yaptığımız örnekte olduğu gibi yine kooperatif usulü dükkanını verelim. Tüm bu adımlardan ve bu girişimlerden sonra öncelik sağlamaktan sonra hala bir bildirim ve bir girişim olmazsa ondan sonra bizimde söyleyeceğimiz sözümüz olacaktır” şeklinde konuştu.

AŞAĞI SANAYİ’YE YENİ İMAR DÜZENLEMESİ

Aşağı Sanayi bölgesini yeni bir imar planlamasına tabi tuttuklarını belirten Muzaffer Külcü, orada değişen, gelişen, büyüyen 21.yüzyılın Çorum’una uygun bir imar planlaması yapacaklarını vurguladı.
Bölgeyi mevcut halinden kurtaracaklarının altını çizen Külcü, “Oradan doğacak olan yeni rant, oradaki kardeşlerimizi belki dükkansız bırakacak. Onun da yaşanmasını istemiyoruz. Bugün bir kez daha buradan bir çağrı daha yapıyorum; umarım oradaki kardeşlerimizde bundan istifade ederler ve bu son şansı iyi kullanırlar. Bu artık son gemi, son tren. Küçük Sanayi Sitesi’ne bundan sonra böyle topluca kooperatif usulü uygun şartlarla dükkan alıp taşınma imkanı çok kalmayacak. Daha çok parası olan kiraya verir ya da satar. Bu da oradaki kardeşimin artık takdiridir” dedi.