33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

AŞAĞI SANAYİ’NİN İMAR PLANI TAMAM

23 Ekim 2012 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi bölgesi için hazırlanan yeni imar planının yılsonuna kadar tamamlanacağını açıkladı.

Göreve geldiği günden bu yana Aşağı Sanayi esnafının daha iyi koşullardaki dükkanlara kavuşması için çalıştığını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Artık sözün bittiği yerdeyiz”; dedi.

Aşağı Sanayi esnafını Küçük Sanayi Sitesi`ne nakletmek amacıyla ilk etapta 162 dükkan yapıldığını, yeni dükkanlar için de kolları sıvadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi Sitesi`nde yapılacak imar uygulaması konusunda da açıklamalarda bulundu.

Akşemsettin Caddesi`nin doğusunun yeni imar planına tabii tutulacağını, mülk sahiplerinin isterlerse buraya çok katlı binalar yapabileceklerini ifade eden Başkan Külcü, “Bu süreçten esnafımızın olumsuz etkilenmemesi için işyeri bulunmayanları dükkan sahibi yapmaya çalışıyoruz. Aşağı Sanayi`de irili ufaklı toplam 800 civarında dükkan var. Bunun 600`ü sanayi esnafı, 168`i ise sanayi dışı faaliyette bulunuyor. Üstelik mevcut işyerlerinden sadece 170`i dükkan sahipleri tarafından işletiliyor. 430 esnaf kiracı olduğu dükkanlarda hizmet veriyor. Bu konuda 3 senedir esnafımıza gerekli uyarıları yapıyoruz. Geldiğimiz yer artık sözün bittiği yerdir.”; dedi.