Artık ekmekler çöpe gitmeyecek

25 Nisan 2013 Perşembe

Belediyemiz, ekmek israfının önlenmesi amacıyla örnek bir çalışma başlattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına bir destek de Çorum Belediyesi`nden geldi. Hazırlanan ekmek toplama kutularını basın mensuplarına tanıtan Başkan Külcü, ekmek israfının önlenmesi amacıyla 130 adet ekmek toplama kutusu hazırladıklarını ve bu kutuları okullar ve caddelere yerleştireceklerini söyledi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında, ekmek israfını önlemek için atılan adımlardan bahseden Başkan Külcü, ekmek israfının önüne geçebilmek için yürütülen kampanyalara tüm Çorumlular’ın destek vermesi çağrısında bulunarak, 130 adet ekmek toplama kutusu hazırlandıklarını, bunlardan 70’inin okullara dağıtılacağını ve geri kalanın da Gazi, İnönü ve Bahabey Caddeleri’nde belirli noktalara yerleştirileceğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın başlattığı ekmek israfını önleme kampanyasının Çorum`da da uygulanması için yaptıkları çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi veren Başkan Külcü, “Ekmek toplama kutularını oluşturmaktaki amacımız, bayat ekmeğin en iyi şekilde toplanması değildir. Asıl verilmek istediğimiz mesaj ekmeğin israf edilmemesi mesajıdır. Türkiye genelinde üretilen 101 milyon ekmeğin 6 milyonu israf edilmektedir. İsrafın ekonomik boyutu da 1,5 katrilyon”; dedi.

“Bizler yolda gördüğümüz ekmek kırıntısını yerden hürmetle alıp, kurt-kuş yesin diye yüksek bir kenara bırakan bir medeniyetin mensupları olarak, bugün ekmek israfı konusunda daha titiz ve dikkatli olmalıyız. Dinimizin emri ekmeğe verilen değeri ve israfın haramlığını ortaya koyarken, ne yazık ki ciddi oranda emmek israfı olduğu acı bir gerçektir” diyen Külcü, özellikle annelere çağrıda bulunarak, ekmek israfının önlenmesi için çaba sarf etmelerini istedi.