27°C kapalı

27°C kapalı

ARASTA ESNAFINA YERALTI ÇARŞISI YAPILACAK

19 Nisan 2011 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ayakkabıcılar Arastası konusunda Çorumlulara müjdeli haber vererek, arasta esnafına yeraltı çarşısı yapacağı müjdesini verdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların kura çekim töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Arasta esnafı ile konuşarak çözüme gittiklerini belirterek, “Arastada sorunu esnafımız ile konuşarak çözdük”; dedi.

Ayakkabıcılar Arastası`nda güzel bir adım attıklarını açıklayan Başkan Külcü, “Arasta esnafıyla geçtiğimiz günlerde toplantı yaptık. Konuyu bir kez daha masaya yatırdık. Halk Otobüsü durağına ve Hürriyet Parkı`nın altına yer altı çarşısı yapacağız. Saat Kulesi Meydanı ile Farabi Caddesi`ni en kısa sürede birleştirip yılların özlemini gidereceğiz”; diye konuştu

Kentsel Dönüşüm Projesi`nin Devane bölgesinde uygulanan 1. etabında tüm alımların yapıldığını ifade eden Başkan Külcü, “Son olarak alımlar için 1 milyon 500 bin TL daha ödeme yaptık. Bununla birlikte bölgede alımlar için yaptığımız ödeme 10 milyon TL`ye ulaştı. Bölgede yüzde 96 oranında alım yaptık. Geri kalan yüzde 4`lük bölüm ise ya çok fazla sahibi olan ya da sahibi bulunamayan arazilerdir”; dedi.

Başkan Külcü, Devane bölgesinde yaz aylarında temel atmayı planladıklarını ifade ederek, “Burada güzel bir yaşam merkezi oluşturacağız”; şeklinde konuştu.