Annelik insanlığın ittifak ettiği yegane değerdir

6 Mayıs 2016 Cuma

Belediyemiz, Anneler Günü nedeniyle Şehit ve Gazi annelerine yönelik program düzenledi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu`nun eşi, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma Kolcu, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Hanife Nuran Hakyemez, Halk Eğitim Müdürü Fuat Bal ile şehit ve gazi aileleri ile Engelli Eğitim Merkezi`ne gelen çocukların anneleri katıldı.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü`nün birer konuşma yaptığı etkinlik, Dünya Kur`an-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Selman Okumuş tarafından Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ömer Faruk Özcan ve korosunun mini konseri ile devam eden etkinlik yemek ve davetlilere Hatice Külcü tarafından karanfil verilerek günlerinin kutlanması ile son buldu.

Dünyada tüm toplumlarda anneliğin insanlığın ittifak ettiği değerlerden biri olduğunu söyleyen Hatice Külcü, Çorum Belediyesi olarak kadına, annelere ve gençlere yönelik çalışmalara önem verdiklerini dile getirdi. Anneler Günü`nün tüm dünyada kutlandığını vurgulayan ve söz konusu anne olunca yapılan çalışmaların da kıymetlendiğini söyleyen Külcü, “Anneler günü evrensel bir gündür. Anneler Günü, insanlığın üzerinde ittifak ettiği yegane değerlerden biri haline gelmiştir. Yeryüzünde bütün insanların tartışmasız kıymeti ve önemi üzerinde birleştiği çok az değerler vardır. İnançlar ve kutsallar gibi coğrafyadan coğrafyaya farklılık gösterebilir. Anne ve annelik duygusu her mekanda, zamanda şart ve koşulda anne ve annelik önemini koruyor, kıyamete kadar da korumaya devam edecek”; dedi.

Annelerin Yüce Allah`ın en büyük sıfatlarından olan yaratma sıfatına vasıta kılındığını belirterek bu nedenle tüm kutsallarımıza kültürümüzde annelik vasfını (Anadolu, Anavatan, Anayasa, Anakuzusu, Toprakana, Anadil) yüklediğimizi vurgulayan Külcü, ülkemizin bu seviyeye ulaşmasında katkısı olan anneler sayesinde yarınların daha aydınlık olacağına inandığını sözlerine ekledi.