Annelerinin en güzel yemeklerini yapacaklar

26 Nisan 2013 Cuma

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde “Nefis Lezzetler Yarışıyor”; adlı yemek yarışması düzenlenecek.

“En Güzeli Annemin Yemeği”; sloganıyla düzenlenecek olan yarışmada Türkiye`nin yemek konusunda önde gelen isimleri jüri üyesi olarak yer alacak.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından 4-12 Mayıs tarihleri arasında Anneler Günü`nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. İlk olarak 4-5 Mayıs tarihlerinde “En Güzeli Annemin Yemeği“; sloganıyla “Nefis Lezzetler Yarışıyor”; adlı yemek yarışması düzenleyecek olan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, 6-12 Mayıs tarihleri arasında El Emeği Fuarı, 12 Mayıs Pazar günü de TRT sanatçılarından Bekir Ünlüataer konseri düzenleyecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, düzenleyecekleri yemek yarışmasına 18 yaş üzeri tüm bayanların katılabileceğini ve bu yarışmada kadınların en güzel yemeği yapmak için yarışacaklarını dile getirdi. Çorbalar, sarmalar ve dolmalar, hamur işleri ve tatlılar olmak üzere 4 kategoriden oluşacak olan yemek yarışmasında yarışmacıların en fazla iki kategoride yarışabileceklerini ifade eden Başkan Külcü, “Yarışmaya katılan kadınlar, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde aralarında Ayşe Tüter`in de bulunduğu jüri üyelerine yaptıkları yemekleri sunacaklar. Yarışma dereceye girenlere para ödülü vereceğiz.”; dedi.

6-12 Mayıs tarihleri arasında Saat Kulesi yanında açacakları El Emeği Fuarı ile Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`ndeki kurslara katılan bayanların hazırladığı ürünler, el işleri, takılar, örgüler ve yiyecekleri satışa sunacaklarını kaydeden Başkan Külcü, “Kadınlar el emeği göz nuruyla meydana getirdikleri ürünlerini satarak kendilerine ve ailelerine ekonomik katkı sağlayacaklardır.”;dedi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenecek programlarının sonuncusunun 12 Mayıs Pazar günü TRT sanatçılarından Bekir Ünlüataer tarafından Anvatar Otel`de saat 13.00`da yapılacak olan konser ile sona ereceğinin altını çizen Başkan Külcü, “Programlarla ilgili geniş bilgi almak isteyen bayanlar 201 00 10-201 00 11 numaralarından ve www.cokksam.org adresinden etkinlikler hakkında detaylı bilgi alabilirler. Etkinliklerimize tüm kadınlar davetlidir”; dedi.