Anne sevgisi bir güne mahkûm edilemez

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Belediyemiz tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen edilen programda Hatay`da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar nedeniyle konser iptal edildi. Saldırıda hayatını kaybedenler için Kur`an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Program öncesi konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Reyhanlı`da meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Anneler Günü`nün sembolik bir değerinin olduğunu söyleyen Hatice Külcü, “Asla bizim değerlerimiz açısından annelik sevgisini şefkat ve merhametini bir güne mahkûm etmek doğru değildir. Bizim değerlerimizle asla uyuşmayan bir bakış açısıdır”; dedi.

Cennet annelerin ayakları altındadır.”; Hadis-i Şerifi`nin annelerin ne kadar hürmete layık görüldüğünün bir ifadesi olduğunu belirten Hatice Külcü, “Bizim milletimiz sahip olduğu inanç değerleri ve yüzyılların oluşturduğu kültürel perspektif ile anneye ayrı bir ihtimam göstermiştir. Onu adeta varlığının ölçüsü haline getirmiştir.”; dedi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez de yaptığı konuşmada kültürümüzde, annenin her şeyden daha kıymetli olduğunu belirterek “Kutsal olan her varlığa yüklediğimiz annelik vasfı, Yüce Yaradan tarafından yalnızca kadına yüklenmiştir. Hem bizlere emanet, hem de cennete giden yolumuzdur annelerimiz.”; dedi.