Anne Eğitim Projesi’nde 74 kadın sertifika aldı

15 Nisan 2014 Salı

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi’nin Ertuğrul Gazi İlkokulu işbirliği ile düzenlediği Anne Eğitim Projesi’nin üçüncüsü de sona erdi. Projede yer alan kadınlara sertifikaları törenle verildi.

5 hafta süren eğitim programında Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, sivil savunma uzmanı Mahir Odabaşı, yazar Ahmet Turgut, psikolog Yeliz Yelen Türkol ve

Rehber öğretmen Nalan Yardımcı tarafından verilen seminerlerde katılımcılara

ebeveyn tutumları, ev kazaları, ailede değerler eğitimi, çocuk ihmal ve istismarı ve çocukta özgüven gelişimi hakkında bilgiler verildi.

27 Şubat – 27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen projeye katılanlara yönelik düzenlenen sertifika dağıtım töreni Çorum Belediyesi Mimar Sinan Mahalle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice külcü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şule Toksoy, Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Mustafa Hekim, Tanyeri İlkokulu Müdürü Nurdan Ergün, KKSM Müdürü Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Z. Betül Özseçer ve çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı törende projeye katkı veren 74 kadına anne eğitim projesi sertifikası verildi.

Sertifika dağıtım töreninde eğitimin öneminden bahseden Hatice Külcü, projeye katılan annelere teşekkür etti. Hatice Külcü, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ilkokul hayatına başlamasının ilk yılından itibaren hem çocuklarımızın heyecanına ortak olmak hem de çocuklarımızın başarılarını artırmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Program, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.