20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

ANNE BABA EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

30 Mart 2012 Cuma

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından hayata geçirilen “Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi” tüm okullarda uygulanmaya alınırken projenin ikinci ayağı Fatih Sultan Mehmet ve Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu`nda başlatıldı.

İlk olarak TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu ile birlikte gerçekleştirilen “Aile Okulu: Anne Baba Eğitimi Projesi`nin ikinci ayağı Fatih Sultan Mehmet ve Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından verilen ilk seminerle başladı.

7 hafta sürecek olan Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesinde Vehbi Vakkasoğlu, Süleyman Beledioğlu, Doç. Dr. Mustafa Özodaşık, İbrahim Ünal, Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu gibi alanında uzman kişiler öğrenci velileriyle bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, okul müdürleri ile çok sayıda veli katıldı.

Toplumun temel taşı olan ailelerin sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirebilmeleri için Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi olarak çalışmalarına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, “Tarih boyunca aile bütün toplumların temelini oluşturan sosyal bir kurum olmuştur. Türk tarihindeki mevcut bütün anayasalarda “aile, Türk toplumunun”; temeli olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda Çorum Belediyesi Aile Eğitim merkezi olarak toplumsal birlik ve beraberliğimizi üzerine inşa ettiğimiz aile kurumunun temellerinde hissettiğimiz sarsıntıların farkında yaklaşan depremden en az zararla çıkabilmek için önlemler alınması gerektiğinin ve üzerimize düşen sorumluluk bilinci ile Aile Okulu Projesi başlattık ve bu proje tüm okullarda uygulanacak”; şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de velilere yönelik yaptığı konuşmada çocuk eğitiminde sevgi ve disiplinde orta yolun bulunması gerektiğini, çocukların değil yanlış davranışların cezalandırılmasını, anne ve babaların kendi hırs ve kaprislerini tatmin için çocuklarını kullanmaması gerektiğini söyledi.

Girgin, proje ile ailelerin çocukları ile daha sağlıklı iletişim kurmalarının hedeflendiğini ve bu sayede çocukların gelişiminin olumlu yönde etkileneceğini, çocukların başarısında ailenin rolünün büyük olduğunu vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, çocukların davranış bozuklarının en önemli sebeplerinden birisinin de anne ve babanın tutumunun tutarsızlığından kaynaklandığını belirterek çocuklar arasındaki ayrımcılığın da sağlıklı bir tutum olmadığını dile getirerek ailelerin eğitimi konusunda geniş bilgiler sundu.

Tüm Okullarda Uygulanacak Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi kapsamında sabah Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda yapılan seminerin ardından öğleden sonra ise Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda devam etti.