21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

AKŞEMSETTİN CADDESİ’NE YEŞİL DALGA

14 Aralık 2011 Çarşamba

Belediyemiz şehir içindeki trafik düzenlemelerine devam ediyor. Yeni açılan Akşemsettin Caddesi`nde üç kavşağa sinyalizasyon sistemi konuldu. Yine bu kavşaklara şehrimizde ilk kez uygulamaya konulan yeşil dalga programı yerleştirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehir içi trafiğinin rahatlaması ve otopark sorununa yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Gelişen ve büyüyen Çorum`a yakışır modern caddeler açtıklarını dile getiren Başkan Külcü, bu caddelerde son teknoloji ürünü sinyalizasyon sistemlerini kullandıklarını söyledi.

Akşemsettin Caddesi`ne kurdukları yeşil dalga sistemi ile cadde üzerinde hareket eden araçların yeşilde geçmeye başladıkları andan itibaren yine bu cadde üzerindeki diğer kavşaklarda kırmızı ışığa takılmadan yeşil ışıkta geçebileceklerini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılan bu düzenlemeyle birlikte trafik akışının daha düzenli hale geleceğini vurguladı.

Yeşil dalga hızının şehir içi hız limiti olan 50 km hıza göre ayarlandığının altını çizen Külcü, yeşil dalga sistemi ile birlikte araçların kırmızı ışıkta beklemelerinin son bularak zaman tasarrufu sağlanacağını sözlerine ekledi.