Akşemseddin Camii’nin tezhipleri yapılıyor

5 Şubat 2014 Çarşamba

Belediyemiz, Akşemseddin Camii’nin inşaatının tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bilindiği gibi uzun bir süreden beridir devam eden caminin tamlanması işini Çorum Belediyesi üstlenmiş ve o tarihten beri de çalışmalar hız kazanmıştı.

Caminin süslemeleri için yapılacak olan çalışma öncesi Belediye bünyesinde yer alan teknik ekipler ve tezhip sanatçısı Dr. Hatice Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir başkanlığında bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda, caminin süslemesi için hazırlanan eserler ve uygulamalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Hatice Aksu’dan Başkan Külcü’ye minyatür tablo

Akşemseddin Camii’nin tezhip işlerini yapan müzebbihe ve sanat tarihçisi Dr. Hatice Aksu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye minyatür tablo hediye etti.

Başkan Külcü, Kız Kulesi’nin Türk İslam Sanatları ile motif edildiği minyatür çalışma nedeniyle Dr. Hatice Aksu’ya teşekkür etti.