31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

Akşemseddin Camii ibadete açıldı

8 Haziran 2015 Pazartesi

Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Akşemseddin Camii, cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Selimiye Cami`nden esinlenerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından yapımına başlanan daha sonra ise Çorum Belediyesi`ne devredilen ve yapımı büyük oranda Belediye tarafından tamamlanan 3 bin kişi kapasiteli Akşemseddin Cami.

Cuma namazı ile ibadete açılan camide Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de vatandaşlarla beraber namaz kıldı. Caminin açılışına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle camide yer kalmazken, çok sayıda vatandaş çevredeki camilere gitti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hem Çorum için hem de ülke için önemli olan bir eseri ibadete açtıklarını belirterek, “Akşemseddin Camii`nin şehrimiz açısından önemi büyük. Çorum, ilk kez 4 minareli bir camiye sahip oldu. Şehrin daha kimlikli, belirgin bir özelliği ifade etmesi bakımında da Akşemseddin Camisi çok önemli. Belediyenin yaptığı ilk camidir burası. Camimizin toplam maliyetine baktığımız zaman yarısına yakını hayır sahipleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vakıf aracılığıyla karşılanmıştı. Diğer kısmı ise belediyemiz tarafından karşılandı. Belediye de devletindir, milletindir fark eden bir şey yok. Ortaya güzel bir eser çıktı. Cami içerisinde 3 bin kişinin namaz kılma imkanı var. Caminin bulunduğu alan önümüzdeki yıllarda şehrin tam merkezi olacak. Camiyi ibadete fiilen açtık. Ama camimizin resmi olarak açılışını Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza arz edeceğiz”; dedi.