Akşemseddin Camii doğusuna park yapılacak

3 Nisan 2015 Cuma

Belediyemiz havaların ısınmasıyla birlikte asfalt sezonunu açtı. Belediye, kentin değişik bölgelerinde kilit parke taşı, kaldırım, yol açma, yama ve asfalt serim çalışmalarını başlatan ekipler sezon açılışını Farabi Caddesi ile yaptı.

Belediyemizin yaptığı katkılarla kısa bir süre sonra ibadete açılacak olan Akşemseddin Camii’nin çevre düzenlemesiyle eş zamanlı olarak Farabi Caddesi’nde kazı çalışmalarına başlandı. Yol genişletme çalışmasıyla 30 metre genişliğine ulaşan Cadde’nin 200 metrelik bölümünde düzenleme yapılıyor. Kazı çalışmaların ardından caddede mekanik dolgu çalışmaları yapılacak. Daha sonra ise asfalt serimi ile Farabi Caddesi yeni bir görünüme kavuşacak.

Akşemseddin Camii doğusuna park yapılacak

Asfalt çalışmaları ile birlikte kaldırım çalışmasının da yapıldığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Farabi Caddesi üzerinde köy minibüslerinin hareket noktası olan yeri yeşil alan ve park yapıyoruz. Bu bölgede yeşil alan yok. Çocuk oyun grubu, oturma bankları, süs havuzu ile bu alan Çorum’a yakışır bir park haline gelecek.” dedi.

Zahir: Sökülen ağaçlar nakledildi

Yapılan çalışmaların tüm Çorumlulara hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, havaların düzelmesiyle birlikte 2015 yılı üst yapı çalışmalarına kaldıkları yerden tüm hızıyla başladıklarını söyledi. Zahir, “Kış şartlarından dolayı özellikle şehir içi yollarımızdaki asfalt hasar görmüş ve bu yollarda çukurlar oluşmuş. Vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve talepler üzerine, hasar gören yollar ekiplerimizce incelenmiş ve aciliyet durumuna göre bir çalışma planı oluşturulmuştur. Ekiplerimiz acil müdahale edilmesi gereken cadde, sokak ve kavşaklarda aşınma asfaltı ve yama çalışmalarına başladı. Farabi Caddesi`ndeki çalışmamız ile 2015 asfalt sezonunu açtık. Bu esnada Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait ağaç sökme aracı ile caddedeki ağaçları sökerek ihtiyaç duyulan alanlara naklediyoruz.”; dedi.