21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

AKİF'İ OKUYARAK ANLAMAMIZ GEREKİR

27 Aralık 2011 Salı

Milli Şair Mehmet Akif`in hayatının şiir gibi olduğunu söyleyen Yavuz Bahadıroğlu, “Mehmet Akif`in hayatında hiç kuru gürültü yok. Toplumuyla hep iç içe yaşadı”; dedi. Belediyemiz tarafından düzenlenen “Vefatının 75.Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy” konulu konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Milli Şair Mehmet Akif`in verdiği emeğin, ektiği tohumların artık harmanlandığını idrak edebilmek gerektiğini söyledi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen konferansa, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Aslan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili olduğu dönemde İstiklal Marşı`nı yazdığından dolayı kendisine takdim edilmek istenen ücreti kabul etmeyen Akif`in, `Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın` diyerek de vatan millet sevgisini taçlandırdığını ifade eden Bahadıroğlu, “Dünyaya gelen herkes toprakta bir iz bırakır. Ancak sadece bazı insanlar yürek izi bırakırlar. Onun için Mehmet Akif gibi iman eksenli, vatansever bir hayat yaşamak ve onun gibi bir iz bırakmak gerekir.”;

Bahadıroğlu, “Krizden teğet çıkan, kalkınmasını tamamlayan, işsizliği belli bir seviyeye indiren bir Türkiye geliyor. Güçlü bir Türkiye geliyor. Tüm memleketlerin safında yerini arayan, Osmanlı’nın torunları geliyor. Türkiye kendi varlığını arıyor. Türkiye, Akif’in özlemini Asım’ın neslini arıyor. Osmanlı’nın sınırlarını arıyor. Bunu okuyabilmek lazım” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un hayata besmele katan son Osmanlılarından biri olduğunu ifade eden Bahadıroğlu, “Akif’in döneminde çok karışık bir Türkiye vardı. Harpler, göçler, fukaralık, sokakta yatmalar dönemiydi. Akif dönemi, zor bir dönemdi. Bugün de o dönemin pisliğini temizlemeye çalışıyoruz. O dönemlerde çok az insan istikametini koruyabiliyordu. Bir çocuk bebek olarak doğar. Onu kıvama getirecek, şekillendirecek, yüreğine sevgi katacak tek insan anne. İkinci baba. Allah ikisinin karakterinden karakter katılmasını istemiş. Anneden şefkat, sevgi, tebessüm öğrenecek, babadan dik duruşu, imanı, ahlakı, mücadeleyi, hukuku öğrenecek ve çocuk adam gibi adam olacak. Aileyi tamamlayacak olan da eğitimdir. İşte Mehmet Akif Ersoy, annesiyle şefkati, babasıyla mertliği, öğretmenleri ile ilmi öğrenen gerçek bir bilgindir.” diye konuştu.

Ersoy’un hayatından kesitler de sunan Bahadıroğlu, “İnsanın hedefi, eğitimi olması gerekir. Günümüzde hedefsizlik, faciasıyla karşı karşıyayız. Tarih kitaplarından bir kelimeyi değiştiremiyoruz. Değiştirmeye kalksak bazı gazetelerin nöbetçi muhabirleri kitapları tek tek kontrol ediyor. Çocuklarımıza yanlış kitaplar okutuyor, hala onları kandırıyoruz. Bunları düzeltmemiz gerekir şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu`na teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Belediyemiz tarafından düzenlenen “Vefatının 75.Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans için Çorum`a gelen Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu,konferans bitiminde okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Çorum belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Kulübü üyeleri ile de bir araya geldi. Bahadıroğlu ve Çocuk Kulübü üyeleri Anitta Otel`de Çocuk Kulübü üyeleri ile bir araya gelerek sohbet ettiler. Çocukların sorularını içtenlikle cevaplayan Bahadıroğlu, daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildikten sonra çocuklarla vedalaştı.