21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

AİLEYİ KORUMAK ÇANAKKALE ZAFERİ KADAR ÖNEMLİ

23 Aralık 2011 Cuma

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Türk toplumunda son yıllarda aile yapısının çatırdamaya başladığını belirterek, “Türk aile yapısı zarar görüyor, aile yapımızı korumak zorundayız.

Toplumda son yıllarda ailede şiddet, kavga, boşanma, problemli evlatlar sayısında artış olduğunu belirten Vehbi Vakkasoğlu, “son kalemiz Türk aile yapısı, aile yapısı yıkılırsa hepimiz altında kalırız. Aile içindeki olumsuzluklar deprem fay hattı gibidir. Türkiye`de aile içindeki fay hatlarında ciddi çatırdamalar oluyor”; diye konuştu.

Çorum Belediyesi, Toki Şükrü Özyol İlköğretim Okulu ve Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Aile Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Aile Okulu- Anne Baba Eğitimi Projesi kapsamında Toki Şükrü Özyol İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda düzenlenen konferansta `Aile Yapısı` ele alındı. Konferansa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Okul Müdürü Ayhan Geylani ile öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Türk aile yapısının her geçen gün yara aldığını belirterek, “Televizyonlarda yayınlanan diziler, filimler nedeniyle aile yapısı her geçen gün zarara uğruyor. Tüm ülke genelinde aile kavramını iyi anlamak ve tüm dünyaya örnek olan aile yapımızı korumak zorundayız”; dedi.

Ailelere seslenen Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, basit nedenlerle aile içindeki tartışmaların büyütülmemesini isteyerek, “Aile içerisinde gerçekleşen kavga, gürültü, şiddet, sadece kavga eden kişileri etkilemez ailenin tümünü etkiler. Unutmayın anne baba kavgası çocuklara derinden tesir eder ve çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkiler. Çocuklar geleceğimiz bunların daha iyi ortamda gelişmesini sağlamak zorundayız. Çocuklara aile içerisindeki en büyük destek ve ödül mutlu bir ailedir”; diye konuştu.

Ailelere mutlu olmanın yollarını anlatan Vehbi Vakkasoğlu, “Aile içinde mutluluğun 3 S ve 3 Z formülü vardır. Bunlardan birincisi Saygı, eşinize her zaman her yerde saygılı olun, ikincisi Sabır, eşinizle aynı anda sinirlenmeyeceksiniz, üçüncüsü ise sadakattir. Sadakatin şakası bile kötüdür, her yaşta ve başta eşinize sadakatli olunuz. Bir diğer formülde üç Z formülü. Birincisi Zarafet, zarif olacaksınız ince ve nazik olacaksınız. İkincisi ziyafet, işten gelen eşinizi doyurmadan ondan bir şey istemeyin, eşinizle mutlaka karşılıklı yemek yiyin hal ve hatırını sorun, unutmayın mutluluğun sırrı mideden geçer. Üçüncüsü ise ziyaret ailenizle mutlaka ziyaretler yapınız, akrabalarınızı, büyüklerinizi, mezarlıkları ziyaret edin. Ailenizle mutlaka bir arada olun”; şeklinde konuştu.

Aile meclisinin korunmasının TBMM gibi önemli olduğunun altını çizen Vehbi Vakkasoğlu, “Aile meclisi kurun. Aile meclisinin kurulması TBMM kadar önemli. Ailenize sahip çıkarak Türk Milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan evlatlar yetiştirin”; dedi.

Konferansın ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu`na ailelere verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Okul Müdürü Ayhan Geylani ise katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Aile Okulu ve Anne Baba Eğitimi Projesi`nin `Bilinçli Aile; Mutlu ve Etkili Çocuk` prensibini esas alan, ebeveynle çocuk arasında sağlıklı iletişimi, karşılıklı duyarlı ve anlayışlı olmayı hedef kabul eden bir proje olduğunun altını çizen Hatice Külcü, “Aile; sevginin, merhametin, ahlaki değerlerin, inanç kaidelerinin ve idealist bir fıtrat kazanma eğitiminin ilk evresi, ilkokuludur. Bu yönüyle aile; çocuğun hayatta ilk eğitim noktası, fiziksel tekamül yanında, ruhi anlamda da fıtrat kazandığı ilk ve en değerli sosyal kurumdur”; dedi.

Külcü, “Biz geleceği parlak, başarılı ve özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendini yenileyip çağa ayak uydurabilen, ufku ve vizyonu geniş nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bunun, ancak bilinçli anne baba ve mutlu, huzurlu, karşılıklı sevgi ve güven esasına dayalı bir yuvada mümkün olacağını biliyoruz. Bu nedenle TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu`nun başlatmış olduğu bu projeye Aile Eğitim Merkezi olarak katkı vermek ve anne babalarımızı bilinçlendirme sürecinde yer almak istedik. Ben bu proje kapsamında önceki haftalarda burada sizlere eğitim veren çok değerli uzmanlarımıza, hocalarımıza bu vesileyle bir kez daha şükran dileklerimi ifade etmek istiyorum. Yine bugün aramızda bulunan çok kıymetli Vehbi Vakkasoğlu Hocamıza Çorum`umuza hoş geldiniz diyor kendisine de teşekkürlerimi sunuyorum”; şeklinde konuştu.

Geleceğin çocukların olduğunun altını çizen Hatice Külcü, “Bu ülke adına bu insanlık adına nasıl bir gelecek tasavvuruna sahip iseniz çocuklarınızı o şekilde eğitiniz. Geç kalmadan, fırsatlar yok olmadan..”; diye konuştu.

Aile Okulu- Anne Baba Eğitimi Projesi kapsamında konferans vermek için Çorum`a gelen Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, konferansının ardından kitaplarını imzaladı.

Konferansı dinlemeye gelen aileler Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, tarafından yazılan 43 adet eserlerinden satın alarak, Vakkasoğlu`na imzalattılar.