20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

AİLEMİ KURUYORUM PROJESİ DEVAM EDİYOR

24 Şubat 2012 Cuma

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından yürütülen Ailemi Kuruyorum projesi her cumartesi günü devam ediyor.

Ocak ayı içerisinde başlayan ve 10 Mart 2012 tarihinde sona erecek olan proje ile ergenlik dönemini tamamlamış, yetişkin olmuş ve aile kurma yolunda ilerleyen bireylerin ve ailelerin daha bilinçli hale getirilmesi hedefleniyor.

Evlilik öncesi eş seçiminden çocuk eğitimine kadar olan süreçleri bireylerin ve ailelerin daha etkin ve verimli geçirebilmelerini hedefleyen bu eğitim programıyla birlikte toplumsal birlikteliğin de güçlenmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir ailenin temelinin ne kadar sağlam olursa, evliliklerin de o kadar sağlam ve uzun ömürlü olacağını belirtti. İslam`da aileye ayrı bir önem verildiğinin altını çizen Başkan Külcü, aile içindeki huzur ve mutluluğun iyi atılmış temeller üzerine kurulabileceğini vurguladı. Külcü, “Hem ailenin kuruluşundan önce, hem de aile hayatı içerisinde o aileyi oluşturacak bireyleri eğitmeyi amaçladık. Bir aile kurulmadan önce eş seçimi konusunda, aile kurma amacıyla yola çıkan gençleri, evlilik yolunda karşılaşabilecekleri problemler ve sıkıntılar hakkında bilinçlendirmek ve sorunlara çözüm üretebilmeyi amaçlıyoruz. Daha mutlu, huzurlu nesiller ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmek amacıyla bu çalışmayı başlattığımız bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu programlarımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz”; dedi.

25 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan ve Ufuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sağlam`ın konuşmacı olarak katılacağı ve “6-12 Yaş Dönemi Çocuğun Gelişimi ve Eğitimi”; konulu seminer Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu`nda saat 13.30`da başlayacak. Programa isteyen tüm Çorumlular katılabilecekler.