AİLELERE ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ VE LİDERLİK ANLATILDI

4 Mayıs 2012 Cuma

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından başlatılan “Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi”nde bu hafta konu “Çocuklarda Özgüven Gelişimi ve Liderlik”; oldu.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu`nda birlikte devam eden ” Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi” 5 haftasında Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu, “Çocuklarda Özgüven Gelişimi ve Liderlik”; konularında bilgiler verdi.

Çocuğun kendi özgüvenini kazanması için aileye ihtiyacı olduğunu belirten, Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu, “Bireyin kendini iyi hissetmesi, başarılı, dengeli ve haz aldığı bir yaşama sahip olup, olmaması ile özgüvenin yüksekliği ya da güvensizlik duyguları paralel süreçlerdir. Yaşamdan haz alabilmek için özgüvene ihtiyacımız vardır. Bu temel ihtiyacın karşılanmaması hayatı çekilmez kılabilir. Özgüven yaşamın ilk yıllarından itibaren yavaş yavaş gelişen bir duygudur. Çocukluk döneminde bu duygunun gelişmesine olanak tanınmaz, eksik bırakılırsa yetişkin dönemde telafi edilmesi mümkün olmayabilir. Özgüvenli çocuklar, geleceğin özgüvenli yetişkinleri olacaktır. Çocuğun özgüvenini kazanmasında ailenin önemi çok büyüktür”; diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu, ailelere Çocuklarda Özgüven Gelişimi ve Liderlik alanlarında püf noktalar vererek, çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler aktardı.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda düzenlenen seminere Belediye Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, Okul Müdürü Haydar Develi ile çok sayıda veli katılırken, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu`nda düzenlenen seminere Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, Okul Müdürü Mustafa Hekim ile çok sayıda veli katıldı.