21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

AİLE OKULU PROJESİ SONA ERDİ

18 Ocak 2012 Çarşamba

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu ile birlikte gerçekleştirilen “Aile Okulu: Anne Baba Eğitimi Projesi”; sona erdi. Programın son konuşmacısı İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin oldu.
Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Yüce ile çok sayıda kursiyer katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin yaptığı konuşmada çocuk eğitiminde sevgi ve disiplinde orta yolun bulunması gerektiğini, çocukların değil yanlış davranışların cezalandırılmasını, anne ve babaların kendi hırs ve kaprislerini tatmin için çocuklarını kullanmaması gerektiğini söyledi. Girgin, proje ile ailelerin çocukları ile daha sağlıklı iletişim kurmalarının hedeflendiğini ve bu sayede çocukların gelişiminin olumlu yönde etkileneceğini, çocukların başarısında ailenin rolünün büyük olduğunu vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, çocukların davranış bozuklarının en önemli sebeplerinden birisinin de anne ve babanın tutumunun tutarsızlığından kaynaklandığını belirterek çocuklar arasındaki ayrımcılığın da sağlıklı bir tutum olmadığını dile getirdi.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi ve TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu`nun ortaklaşa gerçekleştirdiği Aile Okulu: Anne Baba Eğitimi Projesi`ne katılan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 236 kişinin başvurduğu Aile Okulu Projesi`nde eğitime sürekli katılarak başarılı olan 182 kursiyere sertifika verildi.

Sertifikalarını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Yüce`nin elinden alan kursiyerlerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü de program sonunda yaptığı konuşmada aile okuluna annelerin yoğun olarak katıldığını belirterek bu eğitime babaların da katılmasını istediğini söyledi.
Bir anne olarak gelecek nesilleri yetiştirdiklerinin bilincinde olduğunu ifade eden Külcü, eğitim programının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Akkent Mahallesi Muhtarı Fadime Güven de toplantıda yaptığı konuşmada, eğitim programının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ailenin toplumun temeli olduğunu, dolayısıyla ailenin ne kadar desteklenirse toplumun o kadar yüceleceğini vurguladı. Yalnızca altyapı çalışmaları yürüten bir belediye olmadıklarını belirten Gül, yeni bir sosyal projeye başladıklarını belirterek “Bundan sonra her hafta Cumartesi günü Turgut Özal İş Merkezi`nde evlilik eğitimi vereceğiz. Bu konuda uzman ilim adamlarımız, evlenen ya da evlenecek olan gençlerimize değerli bilgiler verecekler”; dedi.