AİLE OKULU PROJESİ DEVAM EDİYOR

6 Nisan 2012 Cuma

Toplum Destekli Polis Müdürlüğü Baş Polis Doğan Akkoç, Zararlı Alışkanlıklar ve Çocukların Korunması konulu seminer verdi.

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından tüm okullarda uygulanması planlanan “Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi” projesi Kapsamında bu hafta “Zararlı Alışkanlıklar ve Çocukların Korunması”; konulu seminer verildi.

İlk olarak Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Çorum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Müdürlüğü Baş Polis Doğan Akkoç katıldı, Akkoç ailelere çocukların güvenli eğitim ve güvenli yaşam konularında önemli uyarılarda bulundu.

Okul Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okul Haydar Deveci, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer ile çok sayıda veli katıldı.

Toplum Destekli Polis Müdürlüğü Baş Polis Doğan Akkoç, güvenlik ve asayişinin sağlanmasında okulların önemli bir yer tuttuğunu, çiçeklerimiz olan çocukların her türlü kötülük ve kötü niyetli şahıslardan korunmasının birinci öncelikleri olduğunu ifade ederek, “Emniyet Ailesi olarak öğrencilerin annelerinin sıcak kucağından öğretmenlerinin şefkatli kollarına ulaşıncaya kadar geçen süreçte güvenliklerinin sağlanması için her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan müdürümüz, bu tedbirlerin alınmasında pedagojik formasyona sahip, eğitim fakültesi mezunu sivil kıyafetli polislerin yanı sıra okul çevresinde resmi polis ekiplerinin görev aldıklarını vurguladı. Toplum destekli polislik ünitesi tarafından okul çevresindeki cadde ve sokaklarda bulunan iş yeri sahipleriyle birebir görüşülerek çocuklarımızın korunması konusunda sosyal sorumluluk bilinci geliştirmeye çalışılıyor”; diye konuştu.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından tüm okullarda uygulanması planlanan “Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi” projesi Kapsamında bu hafta “Zararlı Alışkanlıklar ve Çocukların Korunması”; konulu seminerlerin ikincisi ise Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu`nda gerçekleştirildi.

Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu`nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak ise Toplum Destekli Polis Müdürlüğü Polis memuru Yalçın Bıyık katıldı.

Yalçın Bıyık özellikle internet ve uyuşturucu konularında ailelere dikkatli olmalarını isteyerek, “Eğitim okulda değil, ailede başlar, okula gelen çocuklarımızı kendi başlarına bırakmayalım takip edelim. Özellikle güvenli internet kullanımı ve uyuşturucu maddelere karşı uyanık olalım. Zararlı alışkanlıklar çocuklarımızın geleceğini karartmasın”; dedi.

Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu`nda düzenlenen seminere Okul Müdürü Mustafa Hekim, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer ile veliler katıldı.