AİLE EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

13 Nisan 2012 Cuma

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından başlatılan ve geçtiğimiz haftalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen “Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi”nde bu hafta “Çocukların alan ve meslek seçimlerinde anne-babanın yeri”; oldu.

Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu ile Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda birlikte devam eden ” Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi Projesi” bu hafta İş-Kur Meslek Danışmanı Tuncay Üstün “Çocukların alan ve meslek seçimlerinde anne-babanın yeri”; konulu seminer verdi.

Tuncay Üstün günümüzde ailelerin çocuğun daha dünyaya gelmeden mesleğini planlayan ya da çocuğunun yetenek ve ilgisini göz ardı eden aileleri uyardı. Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları da ailelere anlatan Üstün, “Çocuğunuzun iş hayatında yapacağı seçimlerde mutlu olmasının temelinde kendi kişiliğine en uygun özelliklere sahip mesleği seçmesi yatmaktadır. Üstelik araştırmalar gösteriyor ki çocukların meslek seçiminde en önemli faktörlerden birisi de aileler, yani sizsiniz. Bunun için küçük yaşlardan itibaren onun hem kendisini tanımasına hem de meslekler dünyasını tanımasına yardımcı olabilirsiniz.”;dedi.

Çocuğun ilgi alanının keşfedilmesi gerektiğini anlatan Üstün, “Çocuklarınızın seveceği ve kendini mutlu hissedeceği işi seçmesine destek verin”; diye konuştu.

Başarının sadece yüksek notlar, ileri bir üniversite derecesi ya da çok iyi bir maddi gelir demek olmadığını anlatan Üstün, “Olumlu bir iş ortamında sevdiği işi yapıyor olmasının ne kadar önemli olduğunu gözden kaçırmayın, beklentilerinizi kendi istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda değil onun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda belirleyin”; şeklinde konuştu.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda düzenlenen seminere Belediye Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, Okul Müdürü Haydar Develi ile çok sayıda veli katılırken, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, Okul Müdürü Mustafa Hekim ile çok sayıda veli katıldı.