Aile Eğitim Merkezlerinde, diyabette beslenme semineri

16 Kasım 2016 Çarşamba

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezleri tarafından her hafta düzenlenen seminerler tüm hızıyla devam ediyor. Merkezlerde bu hafta diyabette beslenme konusu anlatıldı.

14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeniyle düzenlenen seminer diyetisyen Hilal Karaca tarafından verildi.

Diyabetin dünyada hızla artan bir metabolik hastalık olduğunu vurgulayan Hilal Karaca, “Diyabeti kontrol altında tutmanın en önemli adımı onu tanımaktır. Diyabetin toplumda farkındalığını artırmak ve topluma bilinç kazandırmak çok önemli. Diyabette, beslenmeye çok dikkat edilmelidir. İlaç tedavisi ve egzersizle de tedaviyi desteklemek gerekmektedir.” diye konuştu.

Diyabet etkinliğinin, 16 Kasım VelipaşaKonağ, 17 Kasım Buharaevler 18 Kasım Bahçelievler 22 Kasım İkbal Kültür Merkezlerinde devam edeceği ifade edildi.