20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

Aile Eğitim Merkezinden anne adaylarına gebelik semineri

19 Kasım 2015 Perşembe

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından Mahalle Kültür Merkezleri`nde “Gebelikte Karşılaşılan Problemler Nelerdir?”; konulu seminer düzenlendi.

Semineri veren fizyoterapist Sevda Karyağdı, ebe Münevver Doğan, hemşireler Satı Tarhan ve Şenay Yılmaz katılımcılara, anne adaylarının gebelik döneminde ilk üç ay düşük tehlikesi taşıdığı için bu dönemin çok önemli olduğunu söyledi. Hamilelik süresince düzenli ve yeterli beslenmeye dikkat edilmelisi gerektiğinden bahsetti.

Seminerde, spor yapmanın gebelikte önemli olduğu ve anne adaylarının, ayak, el, kol, bel ve boyun kaslarınımutlaka çalıştırması gerektiğinedeğinildi.Spor yaparken plates topu, lastik, dambıl gibi spor aletlerinin de kullanılabileceği belirtildiği seminerde bebeğin kan dolaşımının daha rahat olması ve annenin bebeğin hareketlerini daha iyi hissetmesi için sporun gerekli olduğu vurgulandı.

Akkent Kadın Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen seminerde anne adaylarına, gebelikte yapılması gereken fizyoterapi ve egzersizlerin nasıl olması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.