Aile Eğitim Merkezi’nden ''Dengeli ve Sağlıklı Beslenme'' semineri

24 Aralık 2015 Perşembe

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi ve İl Müftülüğü tarafından Kur`an Kursuna giden kadınlara yönelik düzenlenen eğitim seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

Her hafta çarşamba günleri yapılan seminerlerin 4.sü Buharaevler Kız Kur`an Kursu`nda gerçekleştirildi. 32 hafta sürecek olan seminerlerde Kur`an kursuna gelen kadınlara beslenme uzmanı Şule Bölükbaş tarafından “Dengeli ve Sağlıklı Beslenme”; konulu seminer verildi.

Bölükbaş, beslenmede doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti, diyet yapmanın aç kalmak olmadığını, diyet yapmanın sağlıklı beslenmek olarak algılanması gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için,hiçbir şeyden mahrum kalmadan yeterli ve dengeli bir şekilde beslenilmesi gerektiğinden bahsetti. Beslenme Uzmanı Bölükbaş, “Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanabilmesi için kişilerin temel besin gruplarından olan süt ve süt ürünleri, et, yumurta, kuru baklagiller, sebze, meyve ve tahılları günlük almaları gerekir. Günlük besin ihtiyacı kişinin cinsiyeti, yaşı, hareket düzeyi, hastalık durumuna göre değişiklik gösterir.”; dedi.

Seminer sonunda Bölükbaş, kadınların sorularını da cevapladı.