32°C az bulutlu

32°C az bulutlu

Aile Eğitim Merkezi'nden çifte seminer

29 Nisan 2015 Çarşamba

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezlerinde kadınlara yönelik seminerler hızla devam ediyor. Şehrin değişik bölgelerindeki Kur’an kurslarındaki kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Diyetisyen Şule Bölükbaş ve Sosyal Hizmet Uzmanı Aysun Güven tarafından verilen seminerlerde beslenmenin yanı sıra aile içi iletişim konularında da bilgi veriliyor.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından kadınları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminerler bu hafta Valide Sultan Kız Kur`an Kursu ile Binevler Kız Kur`an Kursu`nda yapıldı. Kursiyerlerin hayli yoğun ilgi gösterdiği seminerde diyetisyen Şule Bölükbaş, fastfood tarzı yiyeceklerin ve hazır gıdaların sakıncaları üzerinde durarak doğal besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Seminerde aile içi iletişimin aile yaşantısındaki önemi üzerinde duran Sosyal Hizmet Uzmanı Aysun Güven de sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmenin olmazsa olmazlarından birinin sağlıklı iletişim kurmak olduğunu söyledi. Güven, sosyal hayatta kurulan ilişkilerde kişinin anlatmak istediği şeyi doğru cümlelerle anlatmasının yaşam kalitesini artıracağına vurgu yaptı.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada Kur`an Kursları’nda 6 hafta boyunca çarşamba günleri “Dengeli Beslenme”; ve “Aile İçi İletişim”; konulu seminerlerindevam edeceğini duyurdu.