21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

AİLE EĞİTİM MERKEZİ’NDEN “ANNE BABA EĞİTİMİ PROGRAMI”

12 Ocak 2012 Perşembe

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi evlenecek olan gençlerin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla “Ailemi Kuruyorum Eğitim Programı”nı başlatıyor. 14 Ocak Cumartesi günü başlayacak olan eğitim programı 10 Mart 2012 tarihinde son bulacak. Eğitim programının kayıtları ise 27 Ocak`a kadar devam edecek.
Ergenlik dönemini tamamlamış, yetişkin olmuş ve aile kurma yolunda ilerleyen bireyleri ve ailelerini, evlilik öncesinde eş seçiminden, aile mutluluğuna; doğum öncesi dönemden, çocuk eğitimine kadar olan süreçleri daha bilinçli, daha etkin ve verimli geçirebilmelerini sağlamayı hedefleyen bir eğitim programı olan “Anne Baba Eğitim Programı”; ile gittikçe artan boşanma olaylarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir ailenin temeli ne kadar sağlam atılırsa, evliliklerin de o kadar uzun olacağını belirtti. Türklerin geleneklerinde ve İslam`da aileye ayrı bir önem verildiğinin altını çizen Başkan Külcü, aile içindeki huzur ve mutluluğun iyi atılmış temeller üzerine kurulabileceğini vurguladı. Külcü, “Hem ailenin kuruluşundan önce, hem de aile hayatı içerisinde o aileyi oluşturacak bireyleri eğitmeyi amaçladık. Bir aile kurulmadan önce eş seçimi konusunda, aile kurmak amacıyla yola çıkan gençleri, evlilik yolunda karşılaşabilecekleri problemler ve sıkıntılar hakkında bilinçlendirmek ve sorunlara çözüm üretebilmek, aile içinde daha iyi iletişim kurabilmeyi sağlamak ve sonuçta da daha mutlu, huzurlu nesiller ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmek amacıyla bu çalışmayı planladık.”; dedi.