26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

AİLE EĞİTİM MERKEZİ’NDE SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

14 Kasım 2011 Pazartesi

Her hafta devam eden seminerlerin bu haftaki konusu son zamanlarda giderek yaygınlaşan Çocuk İstismarı ve Kadına Yönelik Şiddet vakalarındaki artış oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelinden Psikolog Yeliz Akkaya tarafından verilen seminere kadınların ilgisi de hayli yoğun oldu.

Fiziksel ve cinsel şiddet konularının yanında ekonomik şiddet, sosyal şiddet, psikolojik şiddet ve sözel şiddetin de toplumumuzda var olduğunu, en az fiziksel şiddet kadar bu şiddet türlerinin de aile bireylerini psikolojik yönden etkilediğini vurgulayan Yeliz Akkaya, “Şiddete maruz kalan kadınlarımız 183 Alo Şiddet Hattını, 155 Polis İmdat ve ilçelerde de 156 Jandarma`yı arayarak bilgi ve yardım alabilirler. Yasalarımız mağdur bireyleri korumaktadır. Şikayete bağlı olarak eşler arası tecavüz de yeni yasalara göre suç kabul edilmektedir.”; dedi. Çocuk ihmalinin de bir istismar çeşidi olduğunu, bilerek veya bilmeyerek yapılan ve çocuğun sağlığını, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen davranışların da istismar kabul edildiğini dile getiren Yeliz Akkaya, çocuk istismarı konularında özellikle öğretmenlerin ve sağlık çalışanlarının dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.

Psikolog Yeliz Akkaya “Türkiye`de Bilişim Suçları 1990-2011”; çalışmasına göre; çocuk istismarı davalarında Çorum`un ilk sırada olduğunu, Çocuk istismarının önüne ancak toplumsal farkındalık ve bilinçlenmeyle geçilebileceğini kaydetti. Ailelerin çocuklarının kendilerine her konuyu anlatabilecekleri güven ortamı oluşturmaları gerektiğini, baskıcı olmamak kaydı ile çocuklarının zamanlarını nerede ve kimlerle geçirdiklerini takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi`nin kendisini davet ettiği için teşekkür eden Psikolog Yeliz Akkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak talep edildiği sürece bu tarz seminerlerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.