AİLE BİR MİLLETİN GELECEĞİDİR

11 Nisan 2012 Çarşamba

Mahalle muhtarları, Başkan Külcü`yü ziyaret ederek “Mutlu Aileler Mutlu Şehirler”; proje yarışmasında aldığı ödül nedeniyle kutladı.

10 Mahalle muhtarının katıldığı ziyarette “Mutlu Aileler Mutlu Şehirler”; proje yarışmasında Çorum Belediyesi`nin Türkiye 3.lüğüne layık görülmesinin mahalle muhtarları olarak kendilerini de gururlandırdığını söyledi. Muhtarlar adına konuşan Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, ödülün Çorum ve Çorumlular için iftihar vesilesi olduğunu dile getirdi. Durgun, “Çorum adına Başbakanımızdan ödül almanız bizleri de memnun etti. İnşallah diğer illerimiz ve ilçelerimize Çorum Belediyesi`nin bu projesi örnek olur, onlar da bu projeyi uygularlar. Mahalle muhtarları olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bundan sonraki projelerle Çorum Belediyesi`ni birinciliklere taşımak için hep birlikte çalışacağımızı bilmenizi istiyoruz.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan aldığı bu ödülün kendilerini hem onurlandırdığını hem de gururlandırdığını söyledi. Bundan sonra yapacakları çalışmalarda alınan ödülle birlikte yüklerinin de arttığına vurgu yapan Başkan Külcü, “Demek ki Türkiye`de üçüncü olabilecek bir projeyi yapabiliyormuşuz. Bu ikinci, birinci olacak projeleri de yapabileceğiz anlamına geliyor.”; dedi.

Böyle bir sosyal projenin önemseniyor olmasının; yaptıkları çalışmaların başarıyla neticelendirilmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çünkü aile bir milletin geleceğidir. Aile deyince bizim aklımıza modern aile geliyor. Anne babadan oluşan çekirdek aileyi aklımıza getiriyoruz. Halbuki bizim kültürümüzde, örfümüzde, geleneklerimizde aile büyükanne, büyükbaba ile geniş bir ailedir. Bizleri batı toplumlarından farklı kılan da budur. Herkesin anne ve babasıyla mutlu bir aile olarak yaşamasını önemsememiz lazım. Bu tür çalışmalarımız devam ediyor.”; dedi.

Aile Eğitim Merkezlerini tüm mahallelerde kuracaklarının altını çizen Başkan Külcü, “Mahallelerimize kadınlarımız için spor salonları inşa edeceğiz. Gençlerimiz için eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla derslikler yapacağız. Yakında hizmete açılacak olan Yunus Emre İş Merkezi`nin altında gençlere destek merkezi oluşturuyoruz. Bu şekilde gençlerimizin eğitimlerine katkı sağlamak istiyoruz.”; dedi.