AFAD engelli gençlere eğitim verdi

25 Mart 2015 Çarşamba

Çorum Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekipleri tarafından Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi`nde “Temel Afet bilinci”; eğitimi verildi.

Merkezde eğitim gören gençler, öğretmenler ve personel verilen eğitim seminerinde ikaz-alarm, kayıplar, suda boğulma, sel felaketi ve deprem anında neleri yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi. Yaklaşık 1,5 saat süren seminerin ardından anlatılanlar uygulamalı olarak da tatbik edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, engelli eğitim merkezinde eğitim gören gençler ve personele yönelik düzenlenen temel afet bilinci semineri ile gençlere olası bir deprem anında neler yapılması gerektiğinin anlatıldığını söyledi. Yapılan uygulamalı eğitimle “Depremde Bina Tahliyesi”; tatbikatı gerçekleştirildiğini de belirten Gül, “Hem personelimiz hem de engelli kardeşlerimiztatbikatları büyük bir dikkatle izleyerek olası bir doğal afette yapmaları gereken konuları en iyi şekilde öğrendi. Seminere 55 öğrenci katıldı.

Engelli vatandaşların hayatın hiçbir alalında unutulmaması gerektiğini söyleyen AFAD personeli, ilgileri nedeniyle engelli gençlere ve Engelli Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer’e teşekkür etti.