32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

ADI KÜLTÜR SİTESİ KENDİSİ BİR HİLKAT GARİBESİ

12 Aralık 2012 Çarşamba

Adı Kültür Sitesi olan ama kendisi bir hilkat garibesinin bugün itibari ile tahliyesini gerçekleştirdik. Devrini belediyemize almış olduk. Buranın yıkımına on beş, yirmi gün sonra başlayacağız ve buraya bir park yapacağız. Şehrimiz küçükte olsa burada bir meydana kavuşmuş olacak. Batı ülkelerde bunun çok örnekleri var. Meydan deyince biz 30 bin 40 bin bir alan aklımıza gelir. Biraz bu Anadolulun geniş olmasından kaynaklanıyor. Batı da 3 bin 4 bin metre karelik alanlar yaparak şehirlerini onunla tanımlayıp tanıtıyorlar. Bizimde bunu Türkiye`de öğrenmemiz ve Çorum`da da bunu gerçekleştirmemiz lazım. Buna benzer birkaç çalışmamamız daha var. Zorluk çıkarmadan burayı tahliye ettik. Oto galericilerin ve traktörcülerin şehrin dışına çıkarılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bütün taksi duraklarımız yenilendi. Bunlar kentsel yenilenme kapsamında yapmış olduğumuz çok önemli çalışmalardır. Biz kentsel yenilenme deyince bir yerde gece kondu yerlerin yıkılıp yerine yeni evlerin yapılması anlarız hal bu ki o değildir. Şehirde görüntü kirliliğine sebebiyet veren, şehirde gürültü kirliliği oluşturan ne varsa onların hepsiyle ilgili yapılmış çalışmalarda bir kentsel yenilenme çalışmasıdır. Biz bu çalışmaları çokça yapıyoruz.