33°C parçalı bulutlu

33°C parçalı bulutlu

AÇILIŞ KOKTEYLİ ÇORUM MÜZESİ’NDE YAPILDI

8 Temmuz 2011 Cuma

Bu yıl 31.si düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali`nin açılış kokteyli Çorum Müzesinde yapıldı.

Kokteyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Zeki Gül, Alper Zahir, Turhan Candan, belediye meclis üyeleri, Ressamlar buluşmasına katılan akademisyen ressamlar, festival programına katılan halk oyunu ekipleri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılış kokteylinde yaptığı konuşmada 31 yıl önce `Çorum hareketli günler geçirsin` diye başlatılan festivalin bugün o günden çok farklı bir misyon taşıdığını belirterek, Çorum`da belediye olarak kültürel faaliyete önem verdiklerini söyledi.

Artık ülkelerin devletlerin değil kentlerin birbirleri ile yarıştığı bir çağın yaşandığına dikkat çeken Başkan Muzaffer Külcü, ” Biz de düzenlemiş olduğumuz bu festival programı ile önce Türkiye içinde sonra dünyada Çorum`u en iyi şekilde tanıtabilme çabası içerisindeyiz.

Umarım bu festival Çorum`u daha iyi tanıtma açısından faydalı olur. Program açısından daha zengin olan 31. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali ile kentler yarışında Çorum`u bir adım daha öne geçirmeye çalışacağız”; dedi.

Açılış kokteylinde havai fişek gösterisi katılanlar tarafından beğeni ile izlendi. Yabancı ekipler havai fişek gösterisi sırasında bol bol fotoğraf çekindiler.