“YAŞLI ARAÇLAR SERVİS TAŞIMASI YAPAMAYACAK”

18 Mayıs 2012 Cuma

Çorum`da konforlu ulaşımı vatandaşların hizmetine sunan Çorum Belediyesi, 2010 yılından itibaren servis taşımacılığını kontrolü altında tutuyor.

İlimizde faaliyet gösteren tüm toplu taşıma araçlarını belirli bir sisteme dahil ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye olarak vatandaşın çıkarını düşünerek hareket ettiklerini, vatandaşın ulaşım hakkını en uygun ve konforlu şekilde sağlamak olduklarının bilincinde olduklarını ifade etti. Servis araçları Hizmet Yönetmeliği çerçevesinde düzenleme yaptıklarını belirten Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 10. maddesine istinaden ilimizde S plaka ile taşımacılıkta yaş sınırı 19 olarak belirlenmiştir. 2012 yılında halen faaliyet gösteren 360 araçtan 13 aracın yaşları dolduğu için araç sahiplerine yazılı tebligat yapılarak araçlarını değiştirmeleri istenmiş olup, Kasa değişimi yapmadıkları takdirde S plakları iptal edilecektir.

İl Trafik Komisyonun aldığı karar doğrultusunda S-M plakalarda plaka dondurma ve kasa değişim süresi 1 ay olarak belirlenmiştir. Bu karar doğrultusunda esnafımıza hizmet verilmektedir.

Halen faaliyetini sürdüren 48 esnafımız 2012 yılında S plakası için güzergah izin belgesi ve çalışma ruhsatı vizesi yaptırmamış olup kendilerine gerekli ikaz yapılmıştır. Belediyemiz dışında trafik denetimi ve kontrol görevi yapan kurumlara isim ve plakaları bildirilmiş olup, güzergah izin belgesi ve çalışma ruhsatı almayan esnafın S plakaları iptal edilecektir.

2012 yılı içinde ihtiyaç duyulan miktarda yeni “S”; plaka tahsisi yapılacaktır”; dedi.