33°C parçalı bulutlu

33°C parçalı bulutlu

“TÜRKİYE’DE SAĞLIKTA DEVRİM YAŞANDI”

27 Haziran 2011 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Musa Zorlu`yu makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Başkan Külcü, yapılan seçimler ve iş yoğunluğu nedeniyle ziyarete ancak fırsat bulabildiklerini ifade ederek, Musa Zorlu`nun Çorum Devlet Hastanesi`nde hizmet kalitesini yükselteceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Türkiye`de sağlık alanında son 8,5 yılda devrim yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sağlık alanında yapılan yatırımlarla hizmet kalitesinin daha da arttığını kaydetti.

Külcü, “Bütün Türkiye`de olduğu gibi Çorum`da da sağlıkta dönüşüm yaşandı. Hastane kapılarında, eczane kapılarında beklediğimiz günler daha dün gibi aklımızda. Bu gün sadece devlet hastanelerinde değil özel hastanelerde de tüm hizmetleri devletin desteği ile alabilecek hale geldi. Sağlıktaki dönüşüm ile milletimizin daha düzgün sağlık hizmeti almaya başladı. Bu başarı hükümetimizin yanı sıra, dönüşüme destek olan hastane yöneticilerinin sağlık mensuplarınındır”; dedi.

Başkan Külcü, Çorum`da sağlık alanında güzel çalışmalar yapıldığını da belirterek, “Çorum`da sağlık alanında önemli gelişmeler yaşamıştır. Hasta odaları 5-6 yataklı iken şimdi ikişerli hale getirilmiştir. Acil hizmetlerimiz en üst kaliteye çıkarılmıştır. Yeni yapılacak olan 4oo Yataklı hastane çok da kaliteli sağlık hizmetlerine kavuşacağız”; şeklinde konuştu.

Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Musa Zorlu, Çorum Devlet Hastanesi’nin hizmet alanını her geçen gün genişleterek hastalara kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını belirterek, “Çorum Devlet Hastanesi’ni modern hale getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti verebilmek için hastanenin tüm olanaklarını kullanmaya çalışmaktayız” dedi.

Çorum Devlet Hastanesi`nin bölgesinde önemli bir Merkez olduğunu anlatan Zorlu, “Vatandaşlarımızı gerekmedikçe başka illere sevk etmiyoruz. Hastanemizin her servisinde bulunan doktorlarımız alanlarında uzmanlar. Hastanemiz bölgemizde en iyi sağlık merkezi durumunda. Araştırma Hastanesi gibi çalışıyoruz”; şeklinde konuştu.

Belediye başkanı Muzaffer Külcü, Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Musa Zorlu`yu ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Turan Candan ile Özel Kalem Müdürü Murat Erdem de hazır bulundular.

Başhekim Musa Zorlu`yu ziyaret eden Başkan Muzaffer Külcü daha sonra milletvekilliği döneminde Danışmanlığını yapan Hastane Müdürü Mustafa Şahin`i ziyaret ederek başarılar diledi.