21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

“M” PLAKALI ARAÇ SAHİPLERİ DE “TİCARİ TAŞIT TAHSİS BELGESİ” ALACAK

2 Şubat 2012 Perşembe

“M”; Plakalı araç sahipleri köylere yolcu taşıyabilmek için Şubat ayı içerisinde tüm evraklarını Zabıta Müdürlüğü`ne teslim etmesi gerekiyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan “M”; plakalı araç sahiplerinin de “Ticari Taşıt Tahsis Belgesi”; alması gerektiğini söyledi.
5393 Sayılı Belediye Konun 15. Maddesi gereği ilimizde Ticari araçlar için başlatılan “Ticari Taşıt Tahsis Belgesi, Çalışma Ruhsatı ve Güzergah İzin Belgesi “çalışmalarını “S”; plakalarda yapılan düzenli çalışma ile tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Candan, aynı uygulamayı köylere yolcu taşıyan “M”; plakalı araçlara da uygulayacaklarını belirtti.
Bu konuda bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Turhan Candan “Belediye olarak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde kayıtlı köylere yolcu taşıyan 216 araç sahibine duyuruda bulunduk. Şoförler ve Nakliyeciler Odası, Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası, Köy Muhtarlıkları başta olmak üzere ilgililer konu hakkında bilgilendirilmiş ve resmi yazılar yazılmıştır. Belediyemize verilen yetkiler çerçevesinde Merkeze bağlı köyler ile Trafik Tescil Şube Müdürlüğü olmayan işlemleri İl Trafik Komisyonu kararı ile belediyemizce yürütülen Laçin ilçemiz, Narlı ve Çamlıca Beldesi ve köylere çalışan “M”; plakalı araç sahiplerine Ticari Taşıt Tahsis Belgesi, Çalışma Ruhsatı ve Güzergah İzin Belgesi”; düzenlenecektir. Bu işlem 29 Şubat 2012 tarihinde sona erecektir. “M”; plaka sahiplerinin mağdur olmaması için belirlenen süre içinde evraklarını tam ve eksiksiz olarak Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü trafik muamelat servisine teslim ederek belgelerini almalarını istiyoruz.
Ayrıca Belge düzenlenmesi esnasında İl trafik komisyonun aldığı karar gereği Köy Yolcusu taşıtan M plakalı için yaş sınırı aranmayacaktır.
İleriki aylarda yayınlanacak yönetmelik doğrultusunda çalışma koşulları, devir işlemleri ve köy yolcu durakları ile ilgili çalışmalar belgesini almış araç sahipleri çok büyük kolayları beraberinde getirecektir”; diye konuştu.