21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

‘S’ PLAKA UYGULAMASI BİR YAŞINDA

4 Ocak 2012 Çarşamba

Taksici ve Minibüsçüler Odası, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret ederek, S plaka uygulaması ve taksi duraklarıyla ilgili yapılan düzenlemeler nedeniyle kendisine teşekkür etti.

S plaka uygulamasının bir yaşını doldurduğunu kaydeden esnaf, üzerinde “S plaka 1 yaşında” yazılı pastayı Başkan külcü ile birlikte kesti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Oda Başkanı Mehmet Gayretli, Oda yönetimi ve servis şirketleri yetkililerinin ziyaretine ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da katıldı.

Gayretli uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, “Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atan Belediye Başkanımız’a teşekkürümüzü ifade etmek için ziyaret edip, bir yaşını dolduran S plaka uygulamasının pastasını birlikte keselim istedik” dedi.

1 Ocak 2010 tarihinde Belediye Meclisi tarafından alınan S plaka kararı ile birlikte, servis hizmetinin işinin ehli kişiler tarafından verilmesinin önünün açıldığını bildiren Gayretli, “Başkanımız gerek S plaka, gerekse taksi durakları uygulaması ile birlikte Çorum’un ufkunu açtı ve Çorum’u Türkiye’ye örnek yaptı.” diye konuştu.

ÇESOB Yalçın Kılıç da yapılanların güzel hizmetler olduğunu kaydettiği değerlendirmesinde, “S plaka uygulaması ile bu işe layık olan insanların bu hizmeti vermesi sağlanarak, olası bir keşmekeşliğin önü kapandı, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`u geleceğe taşımak için bir adım atılması halinde kendilerinin iki adım atacağını söyledi.

Düzenleyici kararlar almanın zor olduğunu dile getiren Külcü, S ve T plakalarda yaptıkları düzenlemede esnafların destekleri ile zor bir süreci başarıyla geride bıraktıklarını ifade etti. Esnafa gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkür eden Başkan Külcü, bu işin yükünü belediye kadar esnafın da çektiğini kaydetti.

Başkan Külcü, “Taksi Duraklarının Modernizasyonu Projesi” kapsamında Çorum’daki taksi duraklarını yenileme ve birleştirme çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.

Çorum’da bulunan bütün taksi duraklarını bankaların kurumsal desteği ile yenilemeyi hedeflediklerini belirten Külcü, “İlimiz, Türkiye’de ilk defa tüm taksi duraklarını banka desteğiyle yaptırmıştır. 27 adet yeni durağımızın bankalarımızla sözleşmesini yaptık. Yenilenmeyen 8 durağımız kaldı. Bu duraklarımızı da yenileyip 2012 yılının ortalarına gelmeden taksi duraklarımızı konfora kavuşturacağız. Güzel olan her işin arkasındayız. Bu şehir için kim bir adım atarsa biz onunla birlikte iki adım atarız” dedi.