20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

‘HAYATIN HER ALANINDA MUHASEBE VARDIR’

2 Mart 2012 Cuma

Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Muzaffer Yıldırım, 1 Mart Muhasebeciler Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

SMMM Başkan Yardımcısı Alican Doğan, Sekreter Hakkı Koşar ve Sayman İsmail Yurdakul ile birlikte Belediye Başkanı Külcü`yü ziyaret eden Yıldırım, muhasebeciliğin kurum, kuruluşlar için önemli bir meslek olduğunu söyledi. Eğitimlerin önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, yönetime geldikleri günden bugüne eğitime önem verdiklerini ifade ederek, Yeni Türk Ticaret Kanunu`nda muhasebeciler için yeni eğitimler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm muhasebecilerin gününü kutladı. Muhasebeciliğin önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Külcü, Başarılı bir işadamının arkasında iyi bir muhasebeci vardır diye bir söz vardır. Bu sözde muhasebe mesleğinin ne kadar önemli bir meslek olduğunun göstergesidir. Belediye olarak muhasebeciler ile iç içe olduklarını kaydeden Külcü, “Hayatın her alanında muhasebe vardır”; dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu`nun bazı maddelerinin kendi ellerinden geçtiğini kaydeden Külcü, “Bin 35 madde olan bu kanunda bazı eksiklikler var. Bu eksiklerinde yapılan düzenlemelerden sonra giderileceği inancındayım”; şeklinde konuştu.