21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

‘AİLEMİ KURUYORUM’ PROJESİ BAŞLADI

16 Ocak 2012 Pazartesi

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından başlatılan “Ailemi Kuruyorum”; eğitim programı başladı. Turgut Özal İş Merkezi`ndeki başlayan ve 10 hafta sürecek olan eğitim programının açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün yanı sıra çok sayıda devetli katıldı.
Ergenlik dönemini tamamlamış, yetişkin olmuş ve aile kurma yolunda ilerleyen bireyleri ve ailelerini, evlilik öncesinde eş seçiminden, aile mutluluğuna; doğum öncesi dönemden, çocuk eğitimine kadar olan süreçleri daha bilinçli, daha etkin ve verimli geçirebilmelerini sağlamayı hedefleyen eğitim programının açılışı önceki gün Belediye Konferans Salonu`nda yapıldı.

Toplumca giderek artan boşanmaların önüne geçilmesini amaçlayan eğitimin açılış konuşmasını Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı yaptı.
Proje Koordinatörü eski AK Parti Erzurum Milletvekili ve Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz da eğitimler hakkında salondakileri bilgilendirdi. Eğitimlerin ilkini Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Halil Hayıt, “Eş Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar”; konusunda verdi.

Türkiye boşanmaların her geçen gün arttığına dikkat çekerek, evli çiftlerin çoğunun ilk 5 yıl içinde boşandığını kaydeden Ufuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, “Boşanma hastalığı giderek artıyor. Çorum`da düzenlenen bu eğitim ülkeye rol model olabilir”; dedi. Özyılmaz, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen “Ailemi Kuruyorum”; isimli eğitim programının ülkeye rol model olabileceğini dile getirdi.

Aile Eğitim Merkezi tarafından başlatılan 9 haftalık eğitim programının koordinatörlüğünü yürüten ve önceki gün yapılan açılışta program ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Özyılmaz, ailenin önemine değinerek boşanmaların hızla arttığına dikkat çekti.
Bu çalışmayı çok önemli bulduklarını, Çorum Belediyesi`nin ülkede bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Özyılmaz, bu milletin son 50 yılda coşkulu heyecanlı dönemleri olduğunu, çok önemli başlangıçlar yapıldığını ve bu eğitimin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi.
Bu eğitimlerin model olarak ülkeye “Çorum modeli”; olarak yayılabileceğini söyleyen Özyılmaz, millet olarak büyük badirelerin atlatıldığını, bir cihan imparatorluğunun yıkılmasının ardından 1950`den sonra belli sıkıntıların aşılması, hızlı değişimin yaralarının sarılması için ciddi işler yapıldığını ifade etti.

Özyılmaz “Ailesi sağlıklı olan toplumlar, sürekli gelişir ve ilerler. Yıkılan medeniyetlere bakıldığında çürüme aileden başlamıştır. Aile hücre gibidir. Birkaç kötü hücre kanser oluşturur ve tüm vücudu yok eder. Aile de bozulmaya başlamışsa toplumu yer bitirir. Bu proje bugün var olan aile kurumunun en iyi şekilde gelişmesini amaçlamaktadır. Türkiye`deki gelişmelere bakınca ailenin geliştirilmesi gerektiği görülür. Türkiye`de boşanma hastalığı giderek artmaktadır. Çiftlerin büyük bölümü ilk 5 yılını doldurmadan boşanmaktadır. Bu proje aile yapısının güçlenmesi için önemlidir. 9 hafta boyunca değerli bilim adamları tarafından evlilik hazırlığı yapacak çiftlere eğitim verilecektir.”; diye konuştu.