8 Mart’ta 57 Kadın Ressam bir araya geldi

9 Mart 2016 Çarşamba

Belediyemiz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen “Karma Resim Sergisi” açıldı. Sergiye, birbirinden güzel eserleri ile 57 Kadın Ressam katıldı.

Belediyemiz tarafından hizmete sunulan Sanat Galerisi’nin Kadınlar Günü’nde dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Muzaffer Külcü, “Başkan Külcü yaptığı konuşmada, Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Birbirinden güzel çalışmaları ile bugün bu sergiye katılan bütün kadınları tebrik ediyorum, böyle anlamlı bir serginin bugün açılmasına vesile olan herkese de teşekkür ediyorum. Bu kadar kadın ressamın bir araya gelmesi, böyle muhteşem bir bütünün ortaya çıkarılmış olması; sporda, sanatta, tarihte, ekonomide Türkiye’mizin gelişimine, değişimine, dönüşümüne işaret etmektedir.” dedi.

Külcü, konuşmasının ardından bütün kadınları temsilen, öğrencilik yıllarından resim öğretmeni olan Alev Burhanoğlu ve Nilgün Ayşecik Çevik ile ‘hayat arkadaşım’ diye hitap ettiği eşi Hatice Külcü’ye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına karanfil verdi.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından sergiyi gezen Başkan Külcü ve davetliler eserleri ilgiyle inceledi, eser sahiplerinden bilgi aldı.

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde gerçekleşen sergi açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü,  Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan’la birlikte çok sayıda davetli katıldı.