6. Kitap ve kültür günleri başladı

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Belediyemiz tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Kitap ve Kültür Günleri kitapseverlerle buluştu. Kitap ve Kültür Günleri’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un 50 yıl sonrasına yatırım yaptıklarını ve okuyan bir nesil yetiştirmek için gayret ettiklerini belirterek, “Okuyan bir gençlikle birlikte Çorum’un rengi değişecek.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Başkan Vekili İsmail Yağbat, Başkan yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ve çok sayıda davetlinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 50 yayınevinin yer aldığı fuarın bu yıl 6.sını gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediyeciliği sadece alt yapı ev fiziki çalışma yapan bir mantığa hapsolmaktan kurtarıp, direkt olarak insana yatırım yapan sosyal ve kültürel belediyecilik vizyonuna taşıdıklarını vurgulayan Başkan Külcü, “Biz Çorum’un 3-5 yıl sonrasını değil, 40-50 yıl sonrasını hedef alarak yolumuza devam ediyoruz. Son 7 yıldır gençlik merkezleri vasıtasıyla binlerce gencimize kültür kapılarını açtık. Halen 7 bin öğrencimiz bu merkezlerde çok sayıda kültürel ve sportif etkinlikten istifade etmektedir.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra kitap fuarının açılışını dualarla gerçekleştiren Başkan Külcü ve beraberindekiler, stantları ziyaret ederek, sergilenen kitaplar hakkında bilgi aldı.

Başkan Külcü, Saat Kulesi yanında açılışını gerçekleştirdiği Kitap ve Kültür Günleri’ne tüm Çorum halkını davet etti.