21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

530 BİN TL’LİK TEKNOLOJİK YATIRIM

2 Şubat 2012 Perşembe

Belediyemiz, evsel ve evsel nitelikli endüstriyel atıksuları arıttıktan sonra doğaya bırakıyor. Atık suların içerisinde yer alan zararlı maddeleri arıtıp, doğaya zararsız hale geldikten sonra bırakan Çorum Belediyesi, atık su arıtma tesisini modern cihazlarla donatmaya devam ediyor. En son teknolojik gelişmeleri takip ederek hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla bünyesinde yer alan birimlerde uyguluyor.

Konutlardan gelen evsel atık suları ile işletmelerden gelen ön arıtma yapılmış olan evsel nitelikli endüstriyel atık suları arıtan Atık Su Arıtma Tesisi`nin saniyede 735 litre suyu arıtma kapasitesinde olduğunu vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, atık su ve arıtma çamurları çevreye zararsız hale getirdikten sonra alıcı ortama bıraktıklarını vurguladı.

Atık Su Arıtma Tesisi`nde atıksuların arıtılmasından sonra oluşan arıtma çamurlarının susuzlaştırma ünitesinde daha önce belt pres kullanıldığını belirten Zahir, belt preslerin verimli kullanım ömürlerinin dolduğunu bu nedenle de yeni ve son teknoloji ürünü olan dekantörlerin alındığını vurguladı. Dekantörlerin çalışması tamamen otomasyonla yapılmaktadır. Zahir, çamur susuzlaştırmada dekantöre geçilmesinin belt preslere kıyasla birçok hem ekonomik açıdan hem de çevreye hassasiyeti bakımından birçok avantaj sağladığını vurgulayarak “Çamur susuzlaştırmada dekantöre geçilmesi belt preslere kıyasla düşük polimer kullanımı, düşük su ihtiyacı, düşük bakım maliyetleri, yüksek katı madde oranına sahip çamur keki, süzüntü suyundan tesise daha az flok kaçışı sağlanacaktır. Bu nedenle daha kaliteli ve çevreye zararsız bir çamur elde edilmiş oluyor. En önemlisi de çalışan personelimizin daha sağlıklı bir ortamda çalışmasına olanak sağlanmış olacaktır. Tüm bunlarla birlikte tesisin verimi de artacaktır”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, atıksu arıtma tesisinde çamur susuzlaştırmada dekantöre geçilmesinin maliyetinin yaklaşık olarak 530 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.