500 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Belediyemiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Sünnet Şöleni’nde bu yıl 500 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Otobüslerle şehir turu atan çocuklar daha sonra Hürriyet Meydanı’nda kendileri için hazırlanan animasyon gösterileri ile eğlendi.

Eğlence öncesi Mehter Takımı da bir gösteri sundu. Program öncesi Hürriyet Meydanı`nda toplanan kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin galibinin millet, mağlubunun ise eski alışkanlıklar olduğunu vurguladı. “Kaybeden eski alışkanlıklar oldu. Kazanan ise 77 milyon. Bunu birkaç yıl sonra görmeye başlayacağız. Aziz milletimiz yapılan hizmetleri gördü ve Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanını seçti” diye konuşan Belediye Başkan Muzaffer Külcü, Türkiye ve Türk milletinin köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizdi.

Bugüne kadar “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Külcü, “Biz insana sevdalıyız. İnsanın mutlu huzurlu olmadığı bir dünya neye yarar. Onun için önce insan diyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletin efendisi değil hizmetkarı olacağız.” dedi.

Bu yıl gerçekleştirilen sünnet şöleninde 500 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığını hatırlatan Başkan Külcü, Çorum Belediyesi olarak son 6 yılda 2 bin 750 çocuğa erkekliğe ilk adımı atlamalarına vesile olduklarını sözlerine ekledi.

Programa Çorum Valisi Sabri Başköy, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir, Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader ve çok sayıda vatandaş katıldı.