5 yıldızlı abdesthane ve tuvaletler Çorumlu’nun hizmetinde

20 Mart 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi tarafından yapılarak Hıdırlık ve Ulucamii cemaatinin hizmetine sunulan abdesthane ve tuvaletler vatandaşlardan tam not aldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Mehmet Aşık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, parti yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı anahtar teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tuvaletlerin önceki halinin Çorum`a hiç yakışan bir yer olmadığını söyledi.

Belediyelerin önceden ibadethanelere para harcama gibi bir yetkilerinin olmadığını, iki yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla Belediyeler Kanununda yapılan değişiklikle bu durumun değiştiğini söyleyen Başkan Külcü, bu yasanın çıkmasıyla birliket kendilerinin de hemen harekete geçerek Ulucami ve Hıdırlık abdesthanelerini 5 yıldızlı abdesthaneler olarak yeniden inşa ettiklerini söyledi.

Akşemsettin Camisi, Abdibey Camisi ve diğer cami ve Kur`an Kurslarına Çorum Belediyesi olarak bu zamana kadar çok katkı sağladıklarını ifade eden Külcü, “Burası ümmetin yeridir. Müslümanların yeridir. Ne kadar para harcasak azdır. Çünkü biz, bir yönetici olmanın ötesinde bir Müslüman olarak da sorumluluk taşıyoruz.”; dedi.

Çorum`un manevi mimarları olan sahabelerin medfun olduğu Hıdırlık Camii ve Çorum`un sembolü olan Muradi Rabi Ulucami`nin abdesthanelerini tamamen yenilenerek hizmete girdiğini kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, asansörü, yürüyen merdiveni, sıcak suyu ile eskisiyle mukayese edilemeyecek bir konforun oluşturulduğu abdesthane ve tuvaletlerin 2 Milyon 600 Bin TL`ye mal olduğunu dile getirdi.

Külcü: Hacı amcalar kışın sıcak suyla abdest alacak

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hıdırlık ve Ulucami abdesthane ve tuvaletlerini Çorumluların hizmetine sunduklarını, yapılan bu hizmetle birlikte kışın soğuk suyla abdest alan yaşlı amca ve dedelerin artık sıcak suyla abdestlerini alacaklarını söyledi.

“İnsanımıza faydalı eserler bırakmak için çalışıyoruz.”; diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yeni yaptığımız abdesthanelerin havalandırması ile ilgili hiçbir problem kalmadı. Kanalizasyon konusunda da özel bir hat tesis ederek, tuvaletlerin kot sorununu çözdük.”; dedi.